Rubrica lu' Ruxandra : FMI si femei



Ruxandra e în State si scrie lucruri misto pentru România Libera, si ma mai bag si io în seama cu ea din când în când ...
La ce ma gândesc io :
- la poza sefului meu cu DSK, întâlnit într-un restaurant, care dintr-o data nu mai e obiect de mândrie
- la restructurarea datoriei Greciei, care se anunta (si mai) dificila (cica DSK era super tovarash cu primu' ministru grec Papandreu, si primul lui sustinator)
- la Marine Le Pen, care chiar ar putea sa aiba ceva sanse în 2012 daca nu spune prea multe prostii de-aci încolo (are niste chestii care nu se prea regasesc la ceilalti baiezti si fete candidatzi ai momentului : un limbaj simplu, pe întelesu’ tuturor, presarat de niscaiva pilule de populism super eficient, o energie care umple locu’, o pofta de a reusi care se vede ; pare mai umana si mai deschisa decât ta-su ; si mai ales, tot restu’ lumii lucreaza în favoarea ei – vezi exemplu dizgratie DSK)
- la statutul Barbatului în Franta, care e înca cel mai tare din parcare si în politica, si în afaceri, si în viata de zi cu zi. (Când zic “cel mai tare” zic implicit “fata de femei”). Managementul înalt e format în general din 10% femei, oricare ar fi sectorul de activitate. Femeile, oricât de educate / citite / iesite în lume ar fi, viseaza sa se marite bine, sa faca copii si sa stea acasa. În întreprinderi se vorbeste despre “promotion canapé”, sau cum sa avansezi în grad prin sex. Si toata lumea e la curent de cine o face cu cine. Înselatul face parte din mostenirea culturala de neam. Bref, barbatul seductor n-are nici o conotatie negativa, cum s-ar putea întâmpla în Statele Unite, iar hartuirea sexuala e practic inexistenta ca delict raportat.
Presa internationala critica presa franceza pentru un gen de “complacere” în ignorarea scandalelor don juanistice. Ziaristii francezi nu se “înjosesc” cu astfel de subiecte vulgare si se mândresc cu respectarea vietii private. Rascolitul gunoaielor e treaba tabloidelor.
- dar mai ales, la ultima bârfa : DSK si-ar fi asteptat escorta comandata linstit, când a aparut menajera. Ar fi deci vorba de ... un malentendu, rien de plus :)

Hello all, je publie des commentaires sur les articles d'une amie qui écrit pour un journal roumain. Comme ses articles sont en roumain, je ne vais pas traduire mes commentaires en français. Excuses !

Commentaires

Articles les plus consultés