Rubrica lu' Ruxandra : La razboi înapoi


Ruxandra e în State si scrie lucruri misto pentru România Libera, si ma mai bag si io în seama cu ea din când în când ...


Vazui nu de mult o piesa despre Mitterrand (in regia lu' Olivier Py, care fu destituit la scurta vreme dupa premiera de la directia Odeonului din Paris de ... ghici ghicitoarea boului ... nepotu' lu Mitterrand, ministru' culturii francez in exercitiu ; între timp, si mai ales în urma scandalului mediatic declansat - comme quoi, câteodata presa ajuta - Olivier Py a primit directia festivalului de la Avignon ca despagubire). Bref, piesa contine un mare episod despre Bosnia si Rwanda, în care Mitterrand explica de ce a decis sa nu intervina (la timp) cu armata franceza : ca sa nu se amestece in gestiunea interna a unui stat national, care e singur resonsabil de ce se întâmpla la el în curte.
Istoria (doliul si genocidul) nu i va da dreptate.
Pe de alta parte, si americanii credeau ca fac bine când au plecat în Vietnam ...
Bineînteles ca ti se rupe inima când cel mai siliconat dintre dictatori isi ameninta poporul cu Moartea. Bineînteles ca TREBUIE intervenit ! Dar ... am si io o întrebare : Cine sunt Rebelii pe care îi sprijinim ? Vorba alor mei când le prezentam vreun baiet când eram fata : ce e ma-sa, ce e ta-su ? Ne-au trimis si ei niste CVuri ceva ? Nu care cumva sunt niste fosti tovarasi de ai lu' Kadhaf&friends&family care s-au saturat de liftingurile lui si sunt gelosi pe garda amazoana si vor si ei ceva pamânt, pardon petrol ?
Da' hai, ca sa termin pe o nota vesela (si cu parfum de déjà vu), la noi chiar a fost Revolutie în '89 ?

Hello all, je publie des commentaires sur les articles d'une amie qui écrit pour un journal roumain. Comme ses articles sont en roumain, je ne vais pas traduire mes commentaires en français. Excuses !

Commentaires

Articles les plus consultés